Köttfärslimpa med rostad potatis och gräddsås
Kylvara: +8°tillagas i ca 3 minuter i mikrovågsugn. Frysvara: -18° tillagas i ca 7–8 minuter i mikrovågsugn. Bör konsumeras omgående. Ingredienser –Laktosfri Mjölk 31%: MJÖLK, laktasenzym, vitamin D högpastöriserad. Potatis 23%. Matlagningsgrädde laktosfri 18%: vatten, KÄRNMJÖLK, vegetabiliska oljor (raps och palm#), modifierad stärkelse, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror) stabiliseringsmedel (metylcellulosa, guarkärnmjöl), surhetsreglerande medel (natriumcitrat, citronsyra), laktasenzym, arom. Nötfärs 20%, Förhållandet mellan kollagen och köttprotein är 15%. majsstärkelse 2%. Ägg 1,6%. Ströbröd 2,4%: VETEMJÖL, vatten, salt, jäst. Smör laktosfritt 0,6%: Pastöriserad laktosfriGRÄDDE, salt, laktosfri med hjälp utav laktasenzyn. Kalvfond 0,3%: Vatten, salt, kalvarom, maltodextrin, socker, rehydrerad kalvkött 4%, modifierad stärkelse, grönsaker (lök, tomat, purjolök) vinextrakt (Madeira, portvin), syra (mjölksyra, kaliumlaktat, citronsyra) kycklingstabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi) rosmarinextrakt. Dijonsenap 0,2%: vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, salt, antioxidationsmedel (citronsyra) och konserveringsmedel (kaliumdisulfit). Soja 0,3%: Vatten, salt, SOJABÖNSMJÖL, SOJABÖNOR, VETE, socker, VETEMJÖL, växtextrakt. Olivolja 0,2%. Vitpeppar 0,2%. Salt 0,1%: (NaCl), jod (5 mg/100g), klimpförebyggande medel (E536) Tillverkas av Gr8Meal Vingåker AB, Storgatan 23, 64330 Vingåker
Näringsvärde per 100gram
Energi 1218KJ/207Kcal
Fett 24.7g
Varav mättat fett 12.3g
Kolhydrat 22.5g
Varav sockerart 2.7g
Protein 7.5g
Salt 2.2g