Köttbullar med rostad potatis och gräddsås

Kylvara: +8°tillagas i ca 3 minuter i mikrovågsugn. Frysvara: -18° tillagas i ca 7–8 minuter i mikrovågsugn. Bör konsumeras omgående. Ingredienser: Matlagningsgrädde laktosfri 35%: vatten, KÄRNMJÖLK, vegetabiliska oljor (raps och palm#), modifierad stärkelse, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror) stabiliseringsmedel (metylcellulosa, guarkärnmjöl), surhetsreglerande medel (natriumcitrat, citronsyra), laktasenzym, arom. Laktosfri Mjölk 33%: MJÖLK, laktasenzym, vitamin D högpastöriserad. Potatis 28%. Nötfärs 25%, Förhållandet mellan kollagen och köttprotein är 15%. Vetemjöl 4,9%: VETEmjöl, VETEmalt, mjölbehandlingsmedel, askorbinsyra. Gul lök 4,3%. Ägg 2,1%. Ströbröd 1%: VETEMJÖL, vatten, salt, jäst. Smör laktosfritt 1%: Pastöriserad laktosfriGRÄDDE, salt, laktosfri med hjälp utav laktasenzyn. Kalvfond 0,3%: Vatten, salt, kalvarom, maltodextrin, socker, rehydrerad kalvkött 4%, modifierad stärkelse, grönsaker (lök, tomat, purjolök) vinextrakt (Madeira, portvin), syra (mjölksyra, kaliumlaktat, citronsyra) kycklingstabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi) rosmarinextrakt. Soja 0,3%: Vatten, salt, SOJABÖNSMJÖL, SOJABÖNOR, VETE, socker, VETEMJÖL, svamtextrakt. Olivolja 0,2%. Vitpeppar 0,2%. Salt 0,1%: (NaCl), jod (5 mg/100g), klimpförebyggande medel (E536) Tillverkas av Gr8Meal Vingåker AB, Storgatan 23, 64330 Vingåker

Näringsvärde per 100gram

Energi 921KJ/204Kcal

Fett 26.5g

Varav mättat fett 12.8g

Kolhydrat 1.,44g

Varav sockerart 3.13g

Protein 9.6g

Salt 1.1g

Laktosfri

Innehåller gluten samt ägg