Kålpudding med rostad potatis och gräddsås
Kylvara: +8°tillagas i ca 3 minuter i mikrovågsugn. Frysvara: -18° tillagas i ca 7–8 minuter i mikrovågsugn.
Bör konsumeras omgående. Ingredienser – Potatis 32%. Vitkål 24%. Laktosfri Mjölk 9,6%: MJÖLK, laktasenzym, vitamin D högpastöriserad. Potatis 32%. Nötfärs 16%, Förhållandet mellan kollagen och köttprotein är 15%. Matlagningsgrädde laktosfri 7,7%: vatten, KÄRNMJÖLK, vegetabiliska oljor (raps och palm#), modifierad stärkelse, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror) stabiliseringsmedel (metylcellulosa, guarkärnmjöl), surhetsreglerande medel (natriumcitrat, citronsyra), laktasenzym, arom. Gul lök 3%. Vetemjöl 2%: VETEmjöl, VETEmalt, mjölbehandlingsmedel, askorbinsyra. Ägg 1,6%. Sirap 1,4%: Sirap från svenska sockerbetor, salt. Ströbröd 1,2%: VETEMJÖL, vatten, salt, jäst. Smör laktosfritt 0,6%: Pastöriserad laktosfriGRÄDDE, salt, laktosfri med hjälp utav laktasenzyn. Kalvfond 0,3%: Vatten, salt, kalvarom, maltodextrin, socker, rehydrerad kalvkött 4%, modifierad stärkelse, grönsaker (lök, tomat, purjolök) vinextrakt (Madeira, portvin), syra (mjölksyra, kaliumlaktat, citronsyra) kycklingstabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi) rosmarinextrakt. Soja 0,3%: Vatten, salt, SOJABÖNSMJÖL, SOJABÖNOR, VETE, socker, VETEMJÖL, växtextrakt. Olivolja 0,2%: Raffinerad Vegetabilisk olja 65%(solrosolja), Jungfruolja. Vitpeppar 0,2%. Salt 0,1%: (NaCl), jod (5 mg/100g), klimpförebyggande medel (E536) Tillverkas av Gr8Meal Vingåker AB, Storgatan 23, 64330 Vingåker
Näringsvärde per 100gram
Energi 1204KJ/293Kcal,
Fett 23,6g
Varav mättat fett 11,7g
Kolhydrat 16,3g
Varav sockerart 11,2g
Protein 5,2g
Salt 1,1g
Laktosfri
Innehåller ägg och gluten