Kålpudding med rostad potatis och gräddsås

Kylvara: +8°tillagas i ca 3 minuter i mikrovågsugn. Frysvara: -18° tillagas i ca 7–8 minuter i mikrovågsugn.

Bör konsumeras omgående. Ingredienser – Potatis 32%. Vitkål 24%. Laktosfri Mjölk 9,6%: MJÖLK, laktasenzym, vitamin D högpastöriserad. Potatis 32%. Nötfärs 16%, Förhållandet mellan kollagen och köttprotein är 15%.  Matlagningsgrädde laktosfri 7,7%: vatten, KÄRNMJÖLK, vegetabiliska oljor (raps och palm#), modifierad stärkelse, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror) stabiliseringsmedel (metylcellulosa, guarkärnmjöl), surhetsreglerande medel (natriumcitrat, citronsyra), laktasenzym, arom. Gul lök 3%. Vetemjöl 2%: VETEmjöl, VETEmalt, mjölbehandlingsmedel, askorbinsyra. Ägg 1,6%. Sirap 1,4%: Sirap från svenska sockerbetor, salt. Ströbröd 1,2%: VETEMJÖL, vatten, salt, jäst. Smör laktosfritt 0,6%: Pastöriserad laktosfriGRÄDDE, salt, laktosfri med hjälp utav laktasenzyn. Kalvfond 0,3%: Vatten, salt, kalvarom, maltodextrin, socker, rehydrerad kalvkött 4%, modifierad stärkelse, grönsaker (lök, tomat, purjolök) vinextrakt (Madeira, portvin), syra (mjölksyra, kaliumlaktat, citronsyra) kycklingstabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi) rosmarinextrakt. Soja 0,3%: Vatten, salt, SOJABÖNSMJÖLSOJABÖNOR, VETE, socker, VETEMJÖL, växtextrakt. Olivolja 0,2%: Raffinerad Vegetabilisk olja 65%(solrosolja), Jungfruolja. Vitpeppar 0,2%. Salt 0,1%: (NaCl), jod (5 mg/100g), klimpförebyggande medel (E536) Tillverkas av Gr8Meal Vingåker AB, Storgatan 23, 64330 Vingåker

 

Näringsvärde per 100gram

Energi   1204KJ/293Kcal,

Fett                        23,6g

Varav mättat fett 11,7g

Kolhydrat               16,3g

Varav sockerart     11,2g

Protein                    5,2g

Salt                          1,1g

Laktosfri

Innehåller ägg och gluten