Kalops med rostad potatis

Kylvara: +8°tillagas i ca 3 minuter i mikrovågsugn. Frysvara: -18° tillagas i ca 7–8 minuter i mikrovågsugn. Bör konsumeras omgående. Ingredienser – Potatis 45%. Högrev 29%: 100% nötkött. Morötter 8%. Gul lök 7%. Kalvfond 4,4%: Vatten, salt, kalvarom, maltodextrin, socker, rehydrerad kalvkött 4%, modifierad stärkelse, grönsaker (lök, tomat, purjolök) vinextrakt (Madeira, portvin), syra (mjölksyra, kaliumlaktat, citronsyra) kycklingstabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi) rosmarinextrakt. Vetemjöl 2,3%: VETEmjöl, VETEmalt, mjölbehandlingsmedel, askorbinsyra. Soja 2,3%: Vatten, salt, SOJABÖNSMJÖL, SOJABÖNOR, VETE, socker, VETEMJÖL, svamtextrakt. Lagerblad 1,2%. Köttbuljong 0,6%: salt: (NaCl) jod 5mg/100g), klumpförebyggande medel (E536). Potatisstärkelse, palmfett, socker, arom, solrosolja, maltodextrin, jästextrakt, kartelliserad sockersirap, nötköttextrakt 2,1%, lök 2%, kryddor, Salthalt i färdig buljong är 0,7%. Timjan0,3%. Vitlök 0,25%. Olivolja 0,2%. Vitpepparpeppar 0,2%. Salt 0,2%: (NaCl), jod (5 mg/100g), klimpförebyggande medel (E536) Tillverkas av Gr8Meal Vingåker AB, Storgatan 23, 64330 Vingåker

Näringsvärde Per 100 gram

Energi 543KJ/165Kcal

Fett 4,.2g

Varav mättat fett 2.2g

Kolhydrat 7.5g

Varav sockerart 3.1g

Protein 10.5g

Salt 5.7g

Laktosfri och glutenfri